Almás bundában sült csirke

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
ízlés szerint só és bors
2-3 alma
1 tojás
reszelt szerecsendió

tej
liszt


Elkészítés:
Csíkokra vágom a csirkemellet, és ízlés szerint megsózom és borsozom. Majd egy tálban a megpucolt, lereszelt almát, a tojást, a fűszereket és a 2-3 evőkanál lisztet összekeverem. Annyira hígítom tejjel, hogy palacsintatésztájú masszát kapjak. A húst először a lisztben, majd az almás masszában is átforgatom. Forró olajban kisütöm. Praktikus óvatosan sütögetni őket, hogy ne érjenek össze, mert könnyen összeragadnak. Jó krumplipürével és rizzsel egyaránt.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu