Brassói aprópecsenye

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb
80dkg burgonya
2 evőkanál zsiradék
olaj

törött bors
majoránna
1 húsleveskocka
1 kiskanál pirospaprika


Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Amikor sötétre sült, megsózzuk, borsozzuk és gazdagon meghintjük majoránnával. Közben néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockákat, majd a húsra öntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora csíkokra vágtunk fel, mint a húsdarabokat. A puha húst zsírjára sütjük, beletesszük a puha papíron leitatott burgonyát, pirospaprikával meghintjük, és együtt tálaljuk.


A leveskocka helyett jobb a húsleves leve...!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu