Muszaka

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2-3 nagyobb padlizsán
50 dkg darált sertéshús
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1.5 dl olivaolaj
5 paradicsom
1 ek. oregano
1 kk. őrölt fahéj
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 kk. cukor

őrölt bors
25 dkg reszelhető sajt


Elkészítés:
A padlizsánt megmosom vékonyan meghámozom, keskenyre felkarikázzuk,erősen besózzuk. A burgonyát héjában megfőzöm a paradicsomot megmosom,könnyedén lehántom a héját. Három paradicsomot felkarikázom . A hagymát és a fokhagymát meghámozom, a hagymát felkarikázom.

Felforrósítok olajat, megfonnyasztom benne a hagymát, hozzáadom a darált húst,pirítom. Hozzáadom az áttört fokhagymát, a paradicsomot, ízlés szerint só, bors és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzöm. A padlizsánszeleteket forró olajban kisütöm papírkendőre szedve felitatom róluk a zsírt, a sütőt előmelegítem 200 °C-ra. Kiolajozok egy tűzálló tálat, az aljára lerakom a burgonyakarikát és a padlizsán felét, paradicsomos ragut, a maradék padlizsán és burgonya jön, végül, felkarikázott paradicsom. A tejszínben elkeverjem a tojást belereszelem a sajtot, sóval, borssal, frissen ízesítem, ráöntöm és a forró sütőben pirosra sütöm.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu