Csirkefelfújt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 dkg vaj
2 db tojás
250 ml tej
2 evőkanál olaj
1 db hagyma
1 teáskanál só
2 db csirkecomb
15 dkg rizs
15 dkg zöldborsó
1 csipet bors


Elkészítés:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítom. A combokat kifilézem, apró kockákra vágom, a hagymához adom, sózom, borsozom és nagy lángon, fedő alatt megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót és még 5 percet főzöm nagyon kevés víz hozzáadásával. Közben a vajból, lisztből, tejből besamelmártást készítek, amit sózok és borsozok. A tojásokat fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a besamelbe keverem. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. Tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt lassú tűzön pirosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu