Töltött padlizsán

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 padlizsán
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél kg paradicsom
2 ek. olaj
25 dkg darált hús
oregánó
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
A pádlizsánt hosszában kettévágjuk, a húsát a padlizsáncsónakokkal együtt besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Belekerül a padlizsánhús, a fölkockázott paradicsom egyharmada, ízesítjük oregánóval, sóval, borssal. A padlizsánokat megtöltjük a húsos töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Tálba öntjük a maradék paradicsomot, ráültetjük a padlizsánokat és megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu