Töltött padlizsán
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 padlizsán
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél kg paradicsom
2 ek. olaj
25 dkg darált hús
oregánó
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A pádlizsánt hosszában kettévágjuk,
a húsát a padlizsáncsónakokkal
együtt besózzuk, 30 percig állni hagyjuk.
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Belekerül
a padlizsánhús, a fölkockázott
paradicsom egyharmada, ízesítjük
oregánóval, sóval, borssal. A padlizsánokat
megtöltjük a húsos töltelékkel,
megszórjuk reszelt sajttal. Tálba öntjük
a maradék paradicsomot, ráültetjük
a padlizsánokat és megsütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu