Gulyásleves

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Sertés vagy marhahús( vagy vegyesen
így a legjobb)50 dkg
2 nagy fej vöröshagyma
zsír vagy olaj

bors
köménymag vagy örölt kömény (igény szerint)
pirospaprika (izlés szerint)
25 dkg krumpli
1 paradicsom (a pörköltbe
tv paprika (a pörköltben)
2-2 szál fehrér és sárgarépa izlés szerint csipetkét is tehetünk bele


Elkészítés:
Elösször megfőzzük a pörköltet. A pörköltünket csaknem puhára főzzük kb. egy órát. Utána a felkarikázott fehér és sárgarépát, a kockára vágott burgonyát beletesszük és annyi vizet adunk hozzá amennyi levest szeretnénk.( kb. 1,2 liter). Fűszerezzük izlés szerint, majd a végén frissen őrölt borsal és sóval utána ízesítünk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu