Erdélyi rakott káposzta

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
1.5 kg savanyú káposzta
2 nagy fej hagyma
20 dkg szárazkolbász
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
frissen őrölt bors
15 dkg főtt rizs
15 dkg kolozsvári húsos füstölt szalonna
1 nagy tejföl


Elkészítés:
Olajon megpirítom a hagymát, rá a darált húst, a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát és pirítom paprikázom, sózom, borsozom, amíg nem puha addig főzöm. Ha kész, hozzáadom a rizst. A savanyú káposztát megmosom és kinyomkodom 10 percig párolom. Egy nagy tepsit vékonyan kizsirozok, meghintem zsemlemorzsával. A káposzta felét a tepsibe teszem, rá a rizses-húsos masszát közé még kolbászkarikákat és a káposzta másik felét. Jó vastagon megkenem tejföllel a tetejét,szalonna-szeleteke teszek rá és előmelegített sütőben kb. egy óra alatt 190 fokon megsütöm, amig megpirull a tejföl a tetején




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu