Padlizsánkrém

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 közepes padlizsán
2 nagy vöröshagyma
3 közepes paradicsom
3 gerezd fokhagyma
0.5 dl olaj

bors


Elkészítés:
A fel kockázott hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, beleteszszük a zúzótt fokhagymát, majd fedő alatt lassú tüzön megpároljuk. Ha a leve elpárolgott, hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot, s kevergetve, fedö nélkül pirítjuk még néhány percig. A tűzről levéve pépesre nyomkodjuk, majd a krémet hagyjuk kihűlni. Zárt edényben, hűtőszekrényben napokig eltartható.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu