Padlizsánkrém
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 közepes padlizsán
2 nagy vöröshagyma
3 közepes paradicsom
3 gerezd fokhagyma
0.5 dl
olaj
Só
bors
Elkészítés:
A fel kockázott hagymát olajon
megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított
és kis kockákra vágott padlizsánt.
Sózzuk, borsozzuk, beleteszszük
a zúzótt fokhagymát, majd fedő
alatt lassú tüzön megpároljuk. Ha a
leve elpárolgott, hozzáadjuk a felkarikázott
paradicsomot, s kevergetve, fedö
nélkül pirítjuk még néhány percig.
A tűzről levéve pépesre nyomkodjuk,
majd a krémet hagyjuk kihűlni.
Zárt edényben, hűtőszekrényben
napokig eltartható.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu