Sertés körömpörkölt II.

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg darabolt sertésköröm
vöröshagyma
étolaj

őrölt fekete bors
evőkanálnyi füszerpaprika
fokhagyma
burgonya
víz


Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megpároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával és a megmosott, megtisztitott körmöket rátesszük, jól átsütjük és bő vizzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, és a főzés vége felé beletesszük a feldarabolt fokhagymát. Az egészet addig főzzük amig a hús le nem válik a csontról. (Ez kb. 4-5 óra) Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.


A burgonyát külön és a körömmel együtt is főzhetjük.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu