Kocsonya

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Sertésköröm
sertéscsülök
sertésbőr

egész fekete bors
őrölt bors
viz
1-1 szál sárgarépa
fehérrépa
1 vöröshagyma
kb. 5-6 db egész fej fokhagyma


Elkészítés:
A megtisztitott, megmosott és feldarabolt körmöket és a csülköt hideg vizben feltesszük főni, nagy fazékban. Amikor felforr akkor leszedjük a habját, majd beletesszük a hagymákat és a zöldségeket és lassú tűzön kb. 5 óra hosszáig főzzük. A vége felé hozzáadjuk a füszereket is. Amikor kész akkor a fazékból kiszedjük a húsokat és kicsontozzuk. Ezek után tányérokba szétosztjuk, és rászűrjük a levét. Hűvös helyen tároljuk, hogy a kocsonya megaludjon.


Legegyszerübb, ha addig főzzük a húst amig a csontról le nem válik.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu