Bakonyi borda

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 szelet sertésborda
25 dkg gomba
1-1 zöldpaprika és paradicsom
1 hagyma
fél dl olaj
liszt
pirospaprika
2 dl tejföl
petrezselyem


Elkészítés:
A húst besózzuk, lisztbe forgatjuk, mindkét oldalán elősütjük, félreteszszük. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk ·a darabolt gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Pároljuk, vissza tesszük az edénybe a hússzeleteket, és puhára pároljuk. Simára keverjük a tejfölt liszttel, a mártáshoz adjuk, jól összeforraljuk, majd petrezselyemzölddel diszitve tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu