Bakonyi borda
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda
25 dkg gomba
1-1 zöldpaprika és paradicsom
1 hagyma
fél dl olaj
liszt
pirospaprika
2 dl tejföl
petrezselyem
Elkészítés:
A húst besózzuk, lisztbe forgatjuk,
mindkét oldalán elősütjük, félreteszszük.
A zsiradékban megfonnyasztjuk
a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával,
hozzáadjuk ·a darabolt
gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Pároljuk, vissza tesszük az
edénybe a hússzeleteket, és puhára
pároljuk. Simára keverjük a tejfölt liszttel, a mártáshoz adjuk, jól összeforraljuk,
majd petrezselyemzölddel
diszitve tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu