Töltött káposzta - harasztos

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
savanyú káposzta
haraszt
1 maréknyi gersli

őrölt fekete bors
fokhagyma
vöröshagyma
kb. 1 dl paradicsomlé
2 ek. liszt
étolaj
piros füszerpaprika
füstölt oldalas. Töltelékhez: darálthús

őrölt bors
füszerpaprika
tojás
fokhagyma
1 maréknyi rizs


Elkészítés:
Ha a káposzta nagyon savanyú akkor egy kicsit kimossuk, majd egy nagyfazékban feltesszük főni a hozzávaló fűszerekkel és közben a húsból elkészítjük a tölteléket és a harasztokat megtöltjük vele. Lefedjük és addig főzzük amig a benne lévő anyagok mind meg puhultak. A legvégén a tölteléket kiszedjük és pici lisztből rántást készitünk és hozzáadjuk a káposztához, jól összeforraljuk és visszarakjuk a tölteléket a tetejére. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu