Lencsesaláta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
25 dkg lencse
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma

őrölt bors
2 zöldpaprika
(az egyik lehet pirosodó) Salátaöntethez: 1.5 ek. ecet
1 dl viz
1 ek olivaolaj
1 ek cukor
1 tk só
őrölt bors
1 gerezd zúzott fokhagyma



Elkészítés:
A lencsét megmossuk, és sóval, babérlevéllel és fokhagymával együtt puhára főzzük. Ezek után a levét lecsöpögtetjük, majd elkészítjük a salátaöntetet és összekeverjük. A paprikát apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk.


Nem árt neki, ha kb. egy-két órát állni hagyjuk és utána fogyasztjuk el.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu