Cukkinis tócsni
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg cukkini
30 dkg liszt
2 db burgonya
3 tojás
só
bors
1 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 mk. szódabikarbóna
olaj
petrezselyemzöld
szerecsendió
bazsalikom
Elkészítés:
A burgonyát és a cukkinit lereszeljük,
a levét leöntjük. Beleszórjuk a lisztet, amelyben elkevertük a szódabikarbónát,
a fehérborsot, a zúzott
fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.
Végül hozzáadjuk a felvert
tojásokat és a finomra vágott
petrezselyemzöldet, majd fűszerezzük.
A masszából evőkanállal tócsnikat
lapítunk, és forró olajban mindkét
oldalát pirosra sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu