Köles felfújt

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
12 dkg köles
0.5 liter tej
1dl víz
2 egész tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaj
reszelt ciromhéja


Elkészítés:
A kölest a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a citrom héjával, csipetnyi sóval felforraljuk, és addig főzzük, amíg a szemek egészen megduzzadnak, és a tejet magukba szívják. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukor másik felével. A tojás sárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt köleshez, és a felvert tojáshabot is beletesszük. Egy kisebb tepsit zsiradékkal kikenünk és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Kockákra vágjuk. Tálaláskor kínálhatjuk lekvárral, csokoládéöntettel, befőttel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu