Zsani alma tortája

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg porcukor
1 dl étolaj
1 dl víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
1 tk őrölt szerecsendió
2 tk őrölt fahéj
5 db alma


Elkészítés:
A 4 tojást szétválasszuk, a sárgájához adjuk hozzá a porcukrot, keverjük habosra, majd jöhet a liszt és a sütőpor majd az étolaj és a víz, a fahéj és szerecsendió is. Ezután a tojásfehérjét verjük kemény habbá és óvatosan keverjük össze a masszával. Az almákat tisztítsuk meg és ízlés szerint kockázzuk fel, majd keverjük bele a masszába. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntsük a masszát majd előmelegített sütőben,170 fokon tűpróbáig süssük. Ha elkészült bőségesen szórjuk meg fahéjas porcukorral.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu