Vaddisznócomb zöldséges- tejfölös mártásban

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg vaddisznócomb
4 dkg füstölt szalonna
4 dkg zsír
5 dkg hagyma
10 dkg gyökérzöldség (sárgarépa; petrezselyem; zeller)
5 szem egész bors
1 babérlevél

2.5 dl tejföl
3 dkg liszt
1 ek. ecet


Elkészítés:
A húst megmossuk, megtűzdeljük füstölt szalonnával. Zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a reszelt zöldségeket, az egész borsot, babérlevelet, beletesszük a húst, megsózzuk, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. Majd a húst kivesszük, a levébe beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, ízlés szerint cukorral, ecettel ízesítjük, és felfőzzük. Majd a mártást áttörjük, és belerakjuk a felszeletelt húst.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu