Almás karajszelet sün-burgonyával

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
2 db alma
2 vöröshagyma

bors
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
50 dkg burgonya
zöldfűszeres vajkrém


Elkészítés:
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, és egy enyhén olajozott tepsibe fektetjük. Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. A cikkeket elosztjuk a szeleteken. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és az almacikkek közzé dugdossuk. A szeletek mellé dobjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és fóliával lefedve 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára.

A burgonya körethez próbáljunk meg közepes, hibátlan darabokat választani. Megtisztítjuk a darabokat és a rövidebbik oldal mentén bevagdossuk kb. a 3/4-ig. A fűszeres vajkrémet rákenjük és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 180-190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Saját magunk is készíthetünk ízesített vajkrémet: ehhez csak natúr vajkrémre, sóra, esetleg fokhagymakrémre, petrezselyemre, metélőhagymára van szükségünk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu