Cigánypecsenye egyszerűen
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 szelet csont nélküli karaj vagy tarja
4 vastag húsos szalonna
4 fej hagyma
1/2 fej fokhagyma
só
bors
pirospaprika
liszt
olaj
Elkészítés:
3 gerezd fokhagymát lereszelek 1 dl olajba. A húst sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve hűtőbe tesszük. Félbögre lisztet összekeverünk kb. 1 ek. pirospaprikával. Megforgatjuk a húsokat a lisztben és forró olajban megsütjük. Egy tepsit kiolajozunk, belekarikázzuk a hagymát, rászórjuk a maradék lisztet. Ráfektetjük a sült húst, tetejére pedig a bevagdosott szalonnát. Fér órára sütőbe tesszük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu