Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:

1 egész ponty

frissen őrölt bors
fél deci olaj
1 közepes vöröshagyma
20 dkg csiperkegomba
1 csokor petrezselyem
1 dl száraz fehérbor
Körethez: 20 dkg hosszú szemű rizs
2 ev olaj



Elkészítés:
A megtisztított ponty fejét éles késsel levágjuk , húsát lefejtjük a csontról, négy egy forma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben olajon közepes tűzön fedővel fedve, mindkét oldalt pirosra sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon az aprított vöröshagymát megfuttatjuk, rászórjuk a megmosott, cikkekre darabolt gombát, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, magas tűzön összepirítjuk, és meglocsoljuk a fehérborral. Végül kb.3 percet pároljuk, és visszatesszük a halszeleteket. A rizst kisebb edényben 2 evőkanál olajon megpirítjuk, felengedjük 4 dl forró vízzel sózzuk és lefedjük, 5 -10 percig lassan főzzük, majd félrehúzzuk, fedő alatt pihentetjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu