Aszalt sárgabarakkal töltött csirkemell, fahéjas sült almával és zöldséges tócsnival

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
10 db Kalifa aszalt sárgabarack

bors
1 dl tokaji aszú

Fahéjas sült alma: 1 tk. őrölt fahéj
2 db alma
3 ek kristálycukor
2d kg vaj

Zöldséges tócsnihoz: 4 db burgonya
1 db sárgarépa
1 db tojás
3ek. liszt
friss petrezselyemzöld
2dl étolaj


Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot előző este beáztatjuk az aszúba. A csirkemellet nagy szeletekre vágjuk és fél centi vastagságúra verjük, majd sózzuk, borsozzuk. A sárgabarackot az előkészített húsra halmozzuk, felgöngyöljük és egy kissé megolajozott alufóliába csavarjuk. Kb. 15 percig sütjük. Az almát félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés olvasztott vajon, kristálycukorral és őrölt fahéjjal ízesítve megsütjük. A zöldséges tócsnihoz a burgonyát és a sárgarépát almareszelőn lereszeljük, a liszttel a tojással és az apróra vágott petrezselyemzölddel jól összekeverjük, majd sózzuk borsozzuk. Serpenyőben olajat forrósítunk és egy evőkanállal kis lepényeket szaggatunk belőle. Mindkét oldalát megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu