Babapiskóta
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
12 dkg porcukor
4 tojás
9 dkg rétesliszt
csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját
habosra keverjük a cukorral, és
hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét
felverjük egy csipet sóval, majd öszszekeverjük a lisztes eleggyel. Egy sütőpapíros tepsire kanállal rászaggatjuk
a tésztát, majd sütőbe teszszük,
20-25 percig sül. Mikor már
szép világosbarna, kiszedjük. Vigyázat,
kicsit puha még melegen, de túlsütni nem szabad. Ha klasszikus formában
szeretnénk viszontlátni a babapiskótát,
akkor habzsákból kell kinyomni
a tésztát.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu