Gombás tószt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
40 dkg sampinyon
egy citrom
só
bors
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 bagett
A besamelhez:
4 dkg liszt
3 dkg vaj
3 dl tej
Elkészítés:
Készítsük el a besamelt a szokásos
módon, majd tegyük félre. Utána pároljuk
meg az olívaolajon a szeletekre
vágott gombát, majd sózzuk. Végül locsoljuk
meg egy citrom levével,
hogy ne barnuljon meg. A gombát
keverjük a besamelbe.A bagettet
vágjuk szeletekre, pirítsuk meg mindkét
oldalát. A zúzott fokhagymát
kenjük a kenyérre, arra tegyük a krémet,
és helyezzük tíz percre a sütőbe.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu