Dobostekercs

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 tojásos piskóta
2.5 dl tejszín
25 dkg cukor
6 dkg kakaó
35 dkg margarin
Dobostetőhöz: 10 dkg cukor


Elkészítés:
A szokott módon elkészítjük a piskótát, majd még melegen feltekerjük konyharuhába.

A krém: A tejszínt a cukorral felforraljuk, kb. 5 perc forralás kell. Hozzákeverjük a kakaót. Majd mikor sima, és még meleg hozzáadjuk a margarin 1/3-át. Hagyjuk kihűlni. A maradék margarint keverjük habosra, adjuk hozzá a csokis keveréket, majd géppel a legmagasabb fokon dolgozzuk össze. Teljesen hűtsük le, majd töltsük be a piskótát!

Olvasszuk meg a cukrot és csorgassuk a tekercs tetejére.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu