Almás-mozzarellás saláta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
(négy személyre)
25 dkg mozzarella
fél csokor újhagyma
20 dkg zöld
mag nélküli szőlő
2 alma
1 avokádó
1 zöld citrom
2 evőkanál fehér balzsamecet
4 evőkanál olaj
1 csokor bazsalikom

bors
cukor


Elkészítés:
A lecsepegtetett mozzarellát felkockázzuk. A zöldségeket, gyümölcsöket megtisztítjuk. Az újhagymát karikákra, a szőlőszemeket pedig félbevágjuk. Az almákat kimagozzuk, és hasábokra vágjuk. Az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A zöld citrom levét és lereszelt héját összekeverjük az ecettel, az olajjal és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel, majd az egészet összeturmixoljuk. A szószt sóval, borssal és cukorral ízesítve az előkészített hozzávalókra öntjük.


Ki kell próbálni...

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu