Sajttekercs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg trappista sajt
30 dkg vaj
30 dkg sonka
1 doboz kockasajt
5 kemény tojás

fehérbors
mustár
snidling


Elkészítés:
A sajtot sütőzacskóban forró vízbe lógatjuk, és fél órát főzzük. Miután szépen meglágyult, nyújtódeszkán nagyon gyorsan téglalap alakúra nyújtjuk. A vajat sajttal, kockára vágott tojásfehérjével kikeverjük, majd sóval, fehérborssal és apróra vágott snidlinggel ízesítjük. Az így elkészített krémet a kinyújtott sajtra kenjük,sonkaszeletekkel beterítjük. Az 5 tojássárgáját villával összetörjük, és kikeverjük a maradék vajjal, pici sóval, fehérborssal és mustárral. Ezt a krémet a sonkára kenjük. Az egészet rétesszerűen a hosszabbik oldalánál kezdve szorosan feltekerjük, folpackba csomagoljuk és lehűtjük. Tálaláskor éles késsel keskeny szeletekre vágjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu