Sajtos rudak
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága
Hozzávalók:
250 g liszt
250 g vaj
250 g (tehén) túró
1 kk só
200 g eidami sajt
1 db tojás
Elkészítés:
Előkészített tálba beleteszem a lisztet, vajat, túrót, majd rendesen összegyúrom, hogy homogén tésztát kapjak, és pihentetem.
A sodródeszkára ill. a dolgozó felületre lisztet szórok, hogy a tészta ne ragadjon le, és vékonyra sodrom.
A kisodort tésztát lekenem tojással.
Lereszelem a sajtot, és rászórom a tojásos felületre.
Ujjnyi vastagságú szalagokra, azokat kisujjnyi nagyságú rudakra vágom.
A tepsibe zsírpapírt teszek, és belehelyezem a sajtos rudakat.
200 fokon sütöm, amíg a sajt éppen kicsit megpirul.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu