Hagymás fészek

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
Fészek:
150 g durvára őrölt tönkölybúza
3 dl víz
kevés só

Töltelék:
200 g apróra vágott póréhagyma
2 ek olaj
50 g zabpehely
1/2ek tejföl/tejszín
3/4 tk só
kevés csili/bors
kevés őrült paprika
kevés szegfűszeg
kevés mustármag
kevés lestyán
kevés oregánó
kevés szegfűszeg
6db apróra vágott fekete olivabogyó
2gerezd apróra vágott fokhagyma
kevés víz
kevés citrom

Mártás:
1 ek zsiradék
1 ek teljes kiörlésű tönkölybúza
2dl víz
3 ek tejföl
kevés só
kevés szójaszósz
kevés szegfűszeg
kevés majoranna
1 ek napraforgómag


Elkészítés:
A durvára őrölt tönkölybúzást 2-4 óra hosszán át vízben áztatom, ezután felforralom, majd sűrű péppé főzöm és hagyom kihűlni.(érdemes előre este elkészíteni, lefóliázva a hűtőben megvár bennünket:))

Az apróra vágott újhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, majd hozzákeverem a zabpelyhet, a tejfölt, sót, az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott fekete olívabogyót, a napraforgómagot, mustármagot, pirospaprikát, szegfűszeget, lestyánt, oregánót, vizet és citromot.

Vizes kézzel a kihűlt tönkölypépből tenyérnyi fészkeket formálom, aminek a közepébe teszek a hagymás masszából. Az alját darába mártom, és forró olajban néhány percig sütöm, addig, hogy a dara megpiruljon az alján.

A mártáshoz felmelegítjük a zsiradékot, elkeverjük benne a tönkölylisztet, felöntjük hideg vízzel, amit 3 percig forralunk, hozzá adjuk a tejfölt, végül pedig a fűszereket.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu