Hajdina gombóckalács (ajdovi struklji)
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
300 g hajdinaliszt
1/2 l forró víz
1 kk só
1 db tojás
1-2 ek tejföl
200 g túró(200g tésztához)
200 g mák(200g tésztához)
200 g dió(200g tésztához)
kevés étolaj
Elkészítés:
Leforrázom a hajdinalisztet és elkeverem a sóval, keverem, nem gyúrom, mert forró.
Leforrázom a tölteléket forró tejföllel.
A tésztát 3 részre osztom, majd kisodrom. Ezekre teszem a tölteléket és összetekerem.
Bekenem az alufóliát étolajjal, hogy ne ragadjon és beletekerem a tésztákat.
Egy nagy lábasba vizet forralok és az így elkészített réteseket beleteszem. 40 percig főzöm, majd a vízben hagyom hűlni.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu