Hajdina gombóckalács (ajdovi struklji)

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
300 g hajdinaliszt
1/2 l forró víz
1 kk só
1 db tojás
1-2 ek tejföl
200 g túró(200g tésztához)
200 g mák(200g tésztához) 200 g dió(200g tésztához)
kevés étolaj


Elkészítés:
Leforrázom a hajdinalisztet és elkeverem a sóval, keverem, nem gyúrom, mert forró.

Leforrázom a tölteléket forró tejföllel.

A tésztát 3 részre osztom, majd kisodrom. Ezekre teszem a tölteléket és összetekerem. Bekenem az alufóliát étolajjal, hogy ne ragadjon és beletekerem a tésztákat.

Egy nagy lábasba vizet forralok és az így elkészített réteseket beleteszem. 40 percig főzöm, majd a vízben hagyom hűlni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu