Almás lepény (1 tepsi)
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
100 g telj.kiörl.tönkölyliszt
150 g fehér tönkölyliszt
1/2 tk só
80 g vaj
250 g túró
1 ek almaecet
2 ek barnacukor
1-2 ek víz
2 ek őrült mogyoró
5-8 darab alma
2ek mazsola
3 darab tojás
2 dcl tejszín
1.5 dcl tej kevés vanília
kevés cimet( fahéj )
Elkészítés:
Egy tálba beleteszem a lisztet, sót, vajat, túrót, ecetet, cukrot, vizet, majd tésztát gyúrunk belőle és egy zsírpapíros tepsibe kisodorjuk. Villával megböködjük.
A tésztát leszórjuk a mogyoróval, és rátesszük a mazsolát, a vékonyra vágott alma szeletekkel pedig ötletesen formázva a tésztát befedjük.
A 3 tojást, 2dcl tejszínt, sót vaníliát, cimetet ( fahéjat ), tejet összekeverjük és leöntjük vele az almát.
180 fokon 30-50 percig sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu