Sajtgolyó

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 db burgonya
5 dkg liszt
4 dkg vaj vagy margarin
7 dkg reszelt sajt
1 egész tojás
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 púpozott mokkáskanál só
zsemlemorzsa a bundához
olaj a sütéshez


Elkészítés:
A burgonyákat jól megmossuk, héjában megfőzzük. Amikor megfőttek, a héját leszedjük, és áttörjük. Az áttört főtt burgonyával összegyúrjuk a megpuhított vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, a szétzúzott fokhagymát, a reszelt sajtot és a fűszereket. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrunk, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom!!:)) Zöldséggel vagy kenyérkockával is fogyasztható...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu