Rizskoszoru !
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 l tej
20 dkg kerekszemű rizs
12 dkg cukor
1/2 rúd vanília
1 citrom reszelt héja
4 dl tejszín
4 evőkanál porcukor
35 g zselatin
1 kg eper
Elkészítés:
A rizst bő vízben 5 percig főzöm és leszűröm.
Egy nagyobb lábosban felteszem a tejet cukrot vaníliacukrot és a citrom héját főni beleteszem a rizst is és lassú tűznél puhára főzöm és hűlni teszem.
A zselatinra fél dl vizet öntök és félreteszem. A tejszínt habbá verem a cukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverem.
A zselatint kis lángon keverve feloldom ( nem forralom!), majd hozzáadok néhány kanál tejberizst, elvegyítem vele és a többi rizshez keverem.
A vízzel kiöblített formába öntöm,lefödve a hütőben tartom egy éjszakát
Másnap eltávolítom a karimát és egy tálra fordítom a rizskoszorút. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítem
Lehet a közepében is epreket tenni!
Én kis piros zselatint is tettem bele ettől rózsaszín!
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu