Lencsefőzelék !

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
250 g lencse (szárazon)
füstölt szalonnabőr
1 fej hagyma
babérlevél
kevés l mustár
cukor
só.
A rántáshoz: olaj
1 kanál liszt

Virsli a tálaláshoz !


Elkészítés:
Az előre beásztatott lencsét odatesszük főni beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, majd babérlevelet, a hagymát, és sót adunk hozzá.

Fedő alatt puhára főzzük. Mikor kész a lencsénk, még a tűzön hagyjuk, elkészítjük a rántást.

A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő lencséhez. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, mustárt, , és kevés ecetet.

Virsliből csigákat készítettem megsüttem és azzal tálaltam:)




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu