Fatörzs

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

Krém:3 egész tojás
18 dkg cukor
25 dkg margarin
3 evőkanál kakaó
1 evőkanál rum
vagy rum aroma


Elkészítés:
A 6 tojásból piskótát sütünk egy gáztepsibe, amit sütőpapírral kibéleltünk.Melegen feltekerjük, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni. A krémet elkészítjük, a 3 tojást, a cukrot hidegen összekeverjük, és lassú tűzön felfőzzük, akkor jó, ha a lábas aljáról elválik. A tűzről levéve, hozzá keverjük a kakaót és 10 dkg margarinnal simára keverjük.A maradék margarint és a rumot habosra keverjük, ha kihűlt a főzött krém, kanalanként hozzá adjuk. A piskótát kitekerjük, a papírt lehúzzuk róla és a krémmel megtöltjük, annyit hagyunk belőle amivel kívül megkenjük. Egy villával hullámosra díszítjük, a tetejére zöld étel színezékkel összekevert kókuszreszeléket szórunk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu