Rétes lap

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 pohár tejföl
1 tojás
10 dkg margarin



Elkészítés:
30 dkg lisztet, 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást összegyúrunk és kinyújt juk. 10 dkg margarint felolvasztunk, beleszórunk 5 dkg lisztet. Jól elkeverjük, de nem kell megsütni. A kinyújtott tésztára kenjük és feltekerjük mint a beiglit. Legalább 2 órát állni hagyjuk és 6 db-ra vágjuk. (Ebben az állapotban egyenként becsomagolva fagyasztható vagy a hűtőben 1-2 napig tárolható.) Egyenként olyan hosszúra nyújtjuk, mint a tepsi és háromszor olyan szélesre, mint a rétes. A közepébe tesszük a tölteléket és két oldalról ráhajtjuk a tésztát. Zsírozott tepsibe tesszük úgy, hogy a dupla tészta legyen alul. Forró sütőben sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu