Mézeskalács házikó

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg méz
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 kávéskanál mézes süti fűszerkeverék
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojássárgája
cukormáz
díszítő elemek.A házikóhoz sablon
szalag az összekötéshez.


Elkészítés:
A mézet langyosítsuk meg, keverjük bele a vajat is.A lisztet a porcukorral, és a többi anyagokkal összekeverjük.A mézet, a tojássárgákat bele öntjük, és jól kidolgozzuk.Legalább 1/2 órára hideg helyre rakjuk, majd 1/2 cm vastagra kisodorjuk, kivágjuk a sablon segítségével az elemeket, a sarkainál szívószállal kilyukasztjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe 10-15 percig 180 fokon megsütjük.A maradék tésztából mézes sütit szaggatunk. A kihűlt tésztát a tojásfehérjével meg kenjük, ettől fényes lesz. Az elemeket díszítsük a cukormázzal, és hagyjuk megszáradni. A szalaggal összekötjük a falakat, majd a tetőt is, és rá helyezzük a házikóra.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu