Töltött hús

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
70-80 dkg dagadó

frissen őrölt bors

Töltelék: 3 db vízben áztatott kicsvart zsömle
2 db keményre főtt tojás felkockázva
1 db nem megfőzött tojás
1 lereszelt fokhagyma

frissen őrölt bors
1 káváskanálnyi fűszerpaprika ( lehet bele tenni még:gomba
petrezselyem )
ételézesítő
majoranna


Elkészítés:
Az összetevőket egy tálban összedolgozzuk. Ezután beletöltjük a felszúrt dagadóba. Utána összetűzzük hústűvel. Egy pohár vizet öntünk a tepsibe. A húst meglocsoljuk sütés előtt olajjal. Lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben kb. 180-190 fokon sütjük 1-1.5 órán keresztül. Amikor készre sült hagyjuk pihenni ( kicsit hűlni ) és csak utána szeleteljük. Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu