Diós linzer

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojás
2 dkg élesztő
1 dl tej
csipet só.
Töltelék:8 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg dió
1 citromhéja
2 evőkanál barack lekvár.


Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót, a tojásokat és a tejben feloldott élesztőt.Gyorsan összegyúrjuk és két részre osztjuk.Az egyik rész valamivel nagyobb legyen. A nagyobbik cipót vékonyra kinyújtjuk és egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk vele, úgy hogy az oldalak is fedve legyenek. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a darált diót, a citromhéját és a tojások felvert habját. A lekvárral megkent tésztára öntjük és a másik lappal befedjük.Lassú tűznél sütjük, szép világos barnára.


A tetejére mézzel dió darabokat ragaszthatunk, vagy porcukorral meghintjük.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu