Kráter sütemény
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A krémhez:
9 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
8 evőkanál cukor
Ezt a krémet kelllegelőször megfőzni
de nem kell kihűteni. Ezután összeállít juk a piskótát.
Hozzávalók a tésztához:
5 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 cs. van. cukor
1 dl tej
1 dl olaj
Ezeket robotgéppel habosra keverni
majd beleszórniapránként:
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál keserű kakaóport
Elkészítés:
Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk. Nagy gáztepsit
kivajazunk és kilisztezünk majd beleöntjük a masszát. A pudingot evőkanállal elszórtan a másszára halmozzuk. Előmelegített sütőben kb. 5-ös fokozaton megsütjük, tűpróba. A forró
sütit vékonyan megkenjük: 1 kispohár tejfölben elkevert 2 evőkanál cukorral. Ezután már nem kell visszatenni a sütőbe.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu