Házi készítésű sajt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 liter tej( minél zsírosabb annál jobb )
0.5 kg túró
6 dkg vaj
1 darab tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kv. só
Elkészítés:
A túrót felhasználás előtt át kell törni krumplitörőn.
1 liter aludt vagy forró tejet a 1/2 kg túrót főzzük kb. 5 percen át.
Nyomkodás nélkül leszűrjük róla a savót.
Ezután egy lábasba hozzákeverjük az összes hozzávalót.
Óvatosan 15 percig kevergetve főzzük.
Amikor elválik a lábas oldalától, levesszük a tűztől és valamilyen formába rakjuk.
Kb. 2 óra múlva reszelhető is.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu