Korhelyleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1/2 kg csípős szárazkolbász
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint tárkony
tejföl


Elkészítés:
Felkarikázzuk a kolbászt. Utána zsírjára sütjük le, addig amíg ropogós nem lesz. Erre öntjük rá a káposztát (kevés káposztalé mehet rá). Összekeverjük, majd engedjük fel vízzel.Majd jöhet a fűszerezés. 20 perces főzés után öntünk hozzá annyi tejfölt,ami pótolja az elpárolgott vizet. Ízlés szerint tárkonyt teszünk bele, de ne túl sokat, mert erős az íze. Összeforraljuk,tálalhatjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu