Babpörkölt virslivel
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
3/4 kg tarkabab
6 dkg zsír
egy nagy fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
egy csapott evőkanál pirospaprika
só és 2-3 pár virsli.
Elkészítés:
A babot a főzés előtti napon kiválogatjuk, és beáztatjuk
(így sokkal hamarabb megpuhul). Kevés sós vízben puhára
főzzük, hogy mire megfő, alig legyen víz rajta. A nagy fej
vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk,
teszünk hozzá 1/2 gerezd összezúzott fokhagymát, meghintjük
egy csapott evőkanál pirospaprikával, és föleresztjük
1-2 evőkanál vízzel. Fedő alatt pároljuk - szükség szerint
vizet öntve alá -, amíg a hagyma teljesen megpuhul,
majd lesütjük zsírjára, a megfőtt babhoz keverjük, és összeforraljuk.
A virsliket megmossuk, karikára vágjuk, és a félretett
1 dkg zsírban - serpenyőben - átforrosítjuk. A kész babpörkölt tetejére téve tálaljuk. .
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu