Babpörkölt virslivel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
3/4 kg tarkabab
6 dkg zsír
egy nagy fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
egy csapott evőkanál pirospaprika
só és 2-3 pár virsli.


Elkészítés:
A babot a főzés előtti napon kiválogatjuk, és beáztatjuk (így sokkal hamarabb megpuhul). Kevés sós vízben puhára főzzük, hogy mire megfő, alig legyen víz rajta. A nagy fej vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk, teszünk hozzá 1/2 gerezd összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evőkanál pirospaprikával, és föleresztjük 1-2 evőkanál vízzel. Fedő alatt pároljuk - szükség szerint vizet öntve alá -, amíg a hagyma teljesen megpuhul, majd lesütjük zsírjára, a megfőtt babhoz keverjük, és összeforraljuk. A virsliket megmossuk, karikára vágjuk, és a félretett 1 dkg zsírban - serpenyőben - átforrosítjuk. A kész babpörkölt tetejére téve tálaljuk. .




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu