Papsapka torta

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 tojásból kerek piskótalap
1/2 l tejszín
1 vaníliás pudingpor
10 dkg étcsokoládé
2 dkg zselatin
2 dl víz
10 dkg kimagozott meggy.


Elkészítés:
A 6 tojásból szokásos módon piskótát sütünk, egy jénai tálat kibélelünk vizesített folpack fóliával.A pudingot felfőzzük a tasakon leírtak szerint, a zselatint a 2 dl vízben felmelegítjük, a tejszínt kemény habbá verjük fel.A pudingba még melegen belekeverjük a fele mennyiségű zselatint, és a tejszínhabot, az étcsokoládét felolvasztjuk, és a maradék zselatint és tejszínhabot hozzáadjuk. A pudingos krémet a jénai tálba öntjük, a piskótát két részre vágjuk, és az egyiket ráhelyezzük a krémre, majd a csokis krém felét rákenjük, a meggyet elosztjuk a krémen, majd a többi krémet is ráöntjük, és a tetejére kerül a másik piskótalap.Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, ha megdermedt kiborítjuk, a folpackot óvatosan lehúzzuk róla, tejszínnel díszítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu