Rántott paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg friss paradicsom
15 dkg liszt
2 db tojás
1/2 dl tej
egy csomó zöldpetrezselyem

egy késhegynyi törött bors és zsír vagy olaj a kisütéshez.


Elkészítés:
A szép, nem túl érett paradicsomokat megmossuk, leszárít juk, a szárrészt kivágjuk, majd ujjnyi széles szeletekre vá juk. Sóval, törött borssal ízesítjük. A két tojást elkeverjük 10 dkg liszttel, és néhány kanál tejjel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A felszeletelt paradicsomot lisztbe, majd masszába mártjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük Tartármártással vagy főzelékkel tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu