Rántott paradicsom
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 kg friss paradicsom
15 dkg liszt
2 db tojás
1/2 dl tej
egy csomó zöldpetrezselyem
só
egy késhegynyi
törött bors és zsír vagy olaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A szép, nem túl érett paradicsomokat megmossuk, leszárít
juk, a szárrészt kivágjuk, majd ujjnyi széles szeletekre vá
juk. Sóval, törött borssal ízesítjük. A két tojást elkeverjük
10 dkg liszttel, és néhány kanál tejjel, hogy sűrű palacsinta
tésztát kapjunk. A felszeletelt paradicsomot lisztbe, majd
masszába mártjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük
Tartármártással vagy főzelékkel tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu