Húsvéti sárga túró
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 liter tej
10 dkg cukor
10 darab tojás
1 cs. vaníliás cukor
csipetnyi só
Elkészítés:
A tojásokat felütjük és hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot. Ez az egészet habosra verjük fel.A tejet megsózzuk, és lassú tűzön felforraljuk. Ezután adagoljuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a tojásos masszát. Amikor túrószerű lesz lehúzzuk a tűzről. Egy vászonkendőt a négy sarkánál fogva összefogunk, és beletöltjük az édességet. Így akasztjuk fel. Hagyjuk pár órán át így, hogy a savó kicsorogjon belőle.Este elkészítve egészen reggelig csoroghat. Ezután hűtőben tároljuk.
Szoktak még hozzá adni mazsolát vagy fahéjat is...Ki hogy szereti...
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu