Francia melegszendvics

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A szósz: 10 gramm teavaj
90 ml tej
fél ev. liszt
fél teáskanál dijoni mustár
1 darab tojássárgája

frissen őrölt bors
szerecsendió

A szendvics: 30 gramm teavaj
8 szelet toast kenyér
4 szelet sonka( de nem a felvágott
hanem a rendes sonka )
100 gramm reszelt sajt


Elkészítés:
A szósz a besamelhez hasonló, de tojással dúsítjuk.Felolvasztjuk a vajat, és meghintjük liszttel. Lassú tűzön folyamatosan kevergetjük. A tejet felforrósítjuk. Ezt több lépésben adagoljuk hozzá. Amikor már csomómentes a szósz akkor hozzáadjuk a mustárt is. Közepesen lángon melegítjük addig amíg a felére nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojássárgáját és a fűszereket. Kenyérszeletre teszünk sonkát, erre kanalazunk ízlés szerint a szószból. Megreszeljük a sajtot és rászórjuk. A szendvicset lezárjuk egy második szelet kenyérrel. Grillezős serpenyőben megolvasztott vajon sütjük a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára.


Eredeti neve:Croque Monsieur Többféle verzióban is létezik: A Croque Madame, tetején tükörtojással
A Croque Provençal paradicsommal
A Croque Norvégien füstölt lazaccal

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu