Gyors töltött paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 db egyforma paradicsom
8 db tojás
4 dkg zsír
1dl tejföl
egy kanál zsemlemorzsa



Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, és belsejüket kiskanállal kivájjuk. Olyan nagyságú kizsírozott tűzálló tálba vagy lábosba tesszük a paradicsomokat, hogy egymás mellett elférjenek. A kivájt részbe egy kevés zsírt helyezünk, és néhány percre tűzre tesszük. Mikor sülni kezd, mindegyikbe egy egész tojást ütünk,megsózzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, egy kanálka tejfölt teszünk a tetejére, és a sütőben addig sütjük, amíg a tojásfehérje összeáll, és. a sárgaja félkemény lesz. Ha a paradicsomok kicsik, és egy egész tojás nem fér a kivájt részbe, akkor kevesebb tojást vegyünk, mint ahány darab a paradicsom. A tojásokat habarjuk el egy kevés tejföllel, sóval, és a paradicsomokat ezzel a habarékkal töltsük meg. A további eljárás ugyanaz, mintha egész tojást ütöttünk volna bele. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával körítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu