Gyors töltött paradicsom
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8 db egyforma paradicsom
8 db tojás
4 dkg
zsír
1dl tejföl
egy kanál zsemlemorzsa
só
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, és belsejüket kiskanállal
kivájjuk. Olyan nagyságú kizsírozott tűzálló tálba vagy lábosba
tesszük a paradicsomokat, hogy egymás mellett elférjenek.
A kivájt részbe egy kevés zsírt helyezünk, és néhány
percre tűzre tesszük. Mikor sülni kezd, mindegyikbe
egy egész tojást ütünk,megsózzuk, megszórjuk zsemlemorzsával,
egy kanálka tejfölt teszünk a tetejére, és a sütőben
addig sütjük, amíg a tojásfehérje összeáll, és. a sárgaja
félkemény lesz. Ha a paradicsomok kicsik, és egy egész
tojás nem fér a kivájt részbe, akkor kevesebb tojást vegyünk,
mint ahány darab a paradicsom. A tojásokat habarjuk el egy
kevés tejföllel, sóval, és a paradicsomokat ezzel a habarékkal
töltsük meg. A további eljárás ugyanaz, mintha egész
tojást ütöttünk volna bele. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával
körítjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu