Ördöglángos

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Raguhoz: 2 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg pulyka vagy csirkemell
30 dkg sertéshús
20 dkg gomba
1 ek. mustár

frissen őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
rozmaring
bazsalikom

Macokhoz: 60 dkg burgonya
liszt (amennyit felvesz)

frissen őrölt bors
fokhagyma

Macokhoz:Salátához: paradicsom
paprika
kígyóuborka
feta sajt
olívaolaj


Elkészítés:
Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, és kiolvasztjuk, majd félretesszük. Ebben a zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Rátesszük a kockázott sertés és csirke húsokat. Fűszerezzük rozmaringgal, bazsalikommal, sóval és borssal. A felaprított gombát akkor adjuk a húshoz, mikor az már félig megpuhult. Ekkor visszatesszük a szalonna darabokat és mustárral ízesítjük. A macokhoz lereszeljük a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá fokhagymát is. Kisebb palacsinta formájúra sütjük ki. A zöldségekből és sajtból salátát készítünk.

Tálalás: A macokra ráhalmozzuk a ragut, félbehajtjuk. Salátával körítjük. Meglehet szórni sajttal vagy meglocsolni tejföllel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu