Eszterházy-torta

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
Tészta: 20 dkg darált dió
6 darab tojás
6 ev. porcukor
1 kiskanál őrölt kávé
1 kiskanál kakaó

Krém: 5 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 ev. liszt
3 darab tojás
2 dl tej
2 cs. van. cukor
1 dl fekete kávé


Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.A tojásfehérjét is felverjük. Hozzáadjuk a kávét és a kakaót. A felvert fehérjével óvatosan összekeverjük. Amikor ez megvolt óvatosan a diót is hozzáforgatjuk. Egy kivajazott tortaformába kisütjük.Amikor készre sült hagyjuk kihűlni. Sűrűre kell főznöd a tejet, a kávét és a lisztet. Ezt hagyni kell kihűlni. Habosra kell keverned tojássárgákat az olvadt vajjal és a vaníliás cukorral Ezt a kihűlt előző masszába keverd bele. A tésztát kettévágjuk krémmel töltjük meg.Majd a külsejét is be kell kenni krémmel.( Ízlés szerint díszítheted dióval a tetejét és az oldalát. )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu