Tabulé

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
15 dkg bulgur
6-7 darab koktélparadicsom
1 kígyóuborka
1 csokor újhagyma
2 csokor petrezselyem
menta
4 ek. citromlé
4 ek. olívaolaj



Elkészítés:
Egy tálba tesszük a bulgurt. Másfélszer annyi forró vízzel leöntjük mint amennyi a bulgur volt. Az uborkát és a paradicsomot kockákra vágjuk fel. A hagymát karikákra vágjuk. Zöld fűszereket finomra aprítjuk fel. A bulgur akkor lesz jó amikor megszívta magát. Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, a hagymát, a mentát, és legvégül a petrezselymet. A legvégén jön a citromlé, az olívaolaj és a só. Alaposan összekeverjük őket.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu